maanantai 31. elokuuta 2020

Värien käyttö / Graafinen suunnittelu

 Värien käyttö graafisessa suunnittelussa

Väriyhdistelmät
  • Vihreä: Vihreää yleensä yhdistetään keltaiseen, mustaan, valkoiseen, ruskeaan ja vaaleanpunaiseen. Vihreää itse pinta-alaltaan käytetään hyvin paljon ja monie eri vihreiden sävyjä kanssa.
  • Sininen: Sinistä yhdistetään eniten valkoiseen, kultaiseen, harmaaseen, persikanväriin ja mustaan. Sinistä pinta-alaltaan on kanssa todella paljon, melkein koko graafisen materiaalin koko.
  • Vaaleanpunainen: Yleisimmät väriyhdistelmät ovat valkoisen, mustan, persikanvärin, oranssin ja kultaisen kanssa. Vaal.punaista pinta-alaltaan yleensä on joko koko graafisen materiaalin kokoisesti tai pieni väripilkku sitä.


Toimiala ja teema
  • Vihreä: Kytkeytyy enimmäkseen luontoon. Luonnonsuojelu infografiikat ovat suosituimpia.
  • Sininen: Kytkeytyy eniten bisnespuoleen ja kouluun. Tosi ammattimainen väri. 
  • Vaaleanpunainen: Kytkeytyy ns. tyttömäisiin asioihin, kuten esim. meikkeihin, ripsiin, kosmetologisiin asioihin, kakkuihin jne. 

Miten käyttää sinistä, vihreää ja vaaleanpunaista graafisissa materiaaleissa
Jos haluaa ammattimaisen ja siistin graafisen materiaalin, niin kannattaa käyttää sinistä. 
Vihreää kannattaa käyttää kun teet jotain graafista materiaalia koskien luontoa tai maapalloa yms. 
Vaaleanpunaista sopii käyttää kun haluaa ns. hennon vaikutelman. Se on tyttömäinen ja kaunis monien eri värien kanssa. Siitä saa todella luksusmaisen ja kalliin näköisen, kun yhdistää kultaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korttien suunnittelu Blomma creatives:lle

  Korttien suunnittelu Sain Kristiinalta tehtäväksi suunnitella Blommalle kortti, jota voi myydä kaupassa tai antaa tilauksien kanssa mukaan...