tiistai 10. marraskuuta 2020

Näin joulu näkyy jo Granitissa

 Tekemiäni jouluesillepanoja Granit Hansassa

Joulusesonki on alkanut Granitissa jo nyt Marraskuun alussa. Myymälä on kokonaan somistettu jouluiseksi ja kaiuttimista soi joulumusiikki. Saimme ohjeet näyteikkunoiden somistamiseen, joten en saanut paljon tilaa improvisoida tai kehitellä omia ideoita. Sain kuitenkin itse rakentaa ohjeiden avulla 2 näyteikkunaa. 

Ensimmäiseen ikkunaan taustalevyyn kiinnitettiin juliste, jossa kuvia tähtivaloista. Samoja tähtivaloja kiinnitettiin julisteen eteen roikkumaan katosta valaistuna. Ikkunaan itse piirsin lumihiutaleita ja teksti, jossa tähtivalojen infoa ja hinta. Lattialle heitin korin, jossa kasvi ja kyntteliköt tuomaan enemmän joulutunnelmaa ja volyymia ikkunaan. Ilman niitä se olisi ollut kauhean tyhjä. Tekstin kirjoitus oli hankalaa, sillä se kirjoitettiin ikkunan sisäpuolelle. Tajusin kuitenkin kirjoittaa sen ensin ulkopuolelle ja kirjoitin mallista sen sisäpuolelle. Lopuksi pesin lasin ulkopuolelta.

Tältä ikkuna näytti ennen uudistusta
Tekemäni joulunäyteikkuna

Myöhemmin lisättiin myös joulukuusi, jonka kokosin ja koristelin itsenäisesti. Tavoite oli, että se olisi nätti, mutta silti ei liian täynnä koristeita. Tässä mielestäni onnistuin.

Joulukuusi näyteikkunassa

Toisen ikkunan sain tehdä vähän vapaammin, myymäläpäällikön ohjeilla kuitenkin. Hän päätti isoimmat tuotteet ja minä sain valita pienemmät. Sain kuitenkin itsenäisesti sen rakentaa ja laittaa kasaan. Ripustin ensin tähtivalon roikkumaan, jonka jälkeen laitoin tuolin paikalleen ja taljan ja tyynyn sen päälle. Myymäläpäällikkö toi pöydän ja sen päällä olevat tavarat. Hänen ideansa oli myös laittaa kuusenoksia maahan ja siihen päälle jonkun astian missä jouluisia tavaroita. Minä sain ne päättää. Päädyin laittamaan siihen kynttiläsetin, kiinankatajan ja kaksi tryffelipakettia. Mielestäni nämä olivat esim. hyviä joululahjoja. 
Näyteikkuna ennen uudistusta
Uudistettu joulunäyteikkuna

Kaikissa somisteluissa käytettiin myytäviä tuotteita, sillä Granitilla ei ole vain somisteisiin tarkoitettuja tavaroita. Asiakkaat saavat siis ostaa suoraan ikkunoista tuotteita, jos niitä ei ole enää myymälässä tarjolla. Pari kertaa näin onkin jo käynyt, että olen joutunut myymään somisteista tuotteita asiakkaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korttien suunnittelu Blomma creatives:lle

  Korttien suunnittelu Sain Kristiinalta tehtäväksi suunnitella Blommalle kortti, jota voi myydä kaupassa tai antaa tilauksien kanssa mukaan...